Skip to content

Henrik Berggren gör comeback med nytt soloalbum

Henrik Berggren släpper sitt första soloalbum

År 1995 slog Broder Daniel ner som en bomb på den svenska musikscenen med debutalbumet Saturday Night Engine. Med hits såsom Shoreline, Underground och When we were winning befäste Broder Daniel sin plats på den svenska indiepop-tronen. Ur bandet växte subkulturen Pandor fram (eller poppare som de även kallas) – ett slags brödrarskap där utanförskap var den gemensamma nämnaren och där husguden stavades Broder Daniels frontfigur Henrik Berggren.

Idag, nästan 10 år efter uppbrottet fortsätter Göteborgsbandet än idag att få mängder av fans i Sverige och i resten av Norden. Låten Shoreline har fått ett liv utanför Broder Daniel och lever vidare i nya former, bland annat som uttrycket ”Spela Shoreline” som skrålas både under fotbollsmatcher och på klubbar.

Ända sedan bandets splittring har fans väntat på en återkomst, och i april 2015 släpptes bomben – Henrik Berggren släpper ett soloalbum. I mars 2017 kom det efterlängtade albumet Wolf’s Heart  och albumets första singel To my brother Johnny som ger en personlig skildring av den depression som Berggren levt med under stora delar av sitt liv. Hela albumet finns att lyssna på Spotify.

I sommar är Henrik Berggren aktuell för en mindre Sverigeturné samt festivalbokningarna Peace & Love, Malmöfestivalen och Bråvalla.