Så lyssnar du på popmusik

Last modified date

Idag finns det många olika sätt att lyssna på popmusik och i den här delen går vi igenom några av dem.

CD-skivor

Det kan kännas som att CD-skivan har dött ut. Men om du har en CD-spelare kan du fortfarande köpa hem CD-skivor och lyssna på dem. Det som krävs då är någon form av CD-spelare och fungerande högtalare. Om du vill bygga upp en riktig popsamling kan du gå till närmsta second hand-butik. Där finns det massor av CD-skivor du kan köpa och lyssna på. CD-skivor är kanske idag vanligast att man lyssnar på i bilen.

LP-skivor

De senaste åren har LP-skivan, som först kom på 50-talet, fått ett uppsving. Det som krävs för att lyssna på en LP-skiva är en LP-spelare och bra högtalare. Många samlar på LP-skivor från de band eller artister de gillar och låter deras omslag vara tavlor.

Högtalare

Att spela upp sin musik på högtalare är något många tycker förhöjer musikupplevelsen. Det finns olika sorters högtalare på marknaden idag. Till exempel de trådlösa som kopplas till din dator eller smartphone via bluetooth. Men det finns såklart också de klassiska som kopplas till ett eluttag eller de i bilen.

Hörlurar

Ett populärt sätt att konsumera popmusik på idag är med hörlurar. Det finns flera olika sorters hörlurar på marknaden. Till exempel de brusreducerade, vilket innebär att ljudet utifrån helt isoleras. Sedan finns det de hörlurar du kopplar med sladd till din dator, stereo eller mobiltelefon. Och de trådlösa som parkopplas med hjälp av bluetooth.

ivadmin