Anordna popkvällar med tema

Att lyssna på popmusik gör oss glada och på gott humör, och vad kan då vara bättre än att dela glädjen med dina vänner? Vill du satsa ordentligt så fixar du i ordning temakvällar utifrån exempelvis olika länders populäraste popmusik, och bjuder dina vänner på en riktig upplevelse.

Mat och vin till musiken

Med popen som utgångspunkt kan du planera en kväll med mat, dryck och kanske en quiz för att se hur välbevandrade dina vänner är i det aktuella landet. Ta exempelvis Italien – djupdyk i deras popmusik och upptäck vad ni alla tycker om deras mest populära låtar. Bjud på en härlig middag som inspirerats av landets goda smaker; kanske en pastarätt med mustig sås och ljuvlig parmesanost, och varför inte en tiramisu till efterrätt? Till maten kan du bjuda på viner som passar perfekt till dina rätter, till exempel gjorda på den smakrika druvan Pinot Grigiot eller andra som du väljer. Under kvällen kan en frågesport om Italien eller italiensk musik bli ett underhållande inslag, och allt är givetvis ackompanjerat av poppig italiensk musik. Blir kvällen en succé kanske den blir startskottet för fler temakvällar, och ett tips är att låta ansvaret för kvällens tema och innehåll gå runt bland dig och dina vänner så alla får prova på att vara värd eller värdinna.

Låt popmusiken hjälpa dig må bättre

Musik är ett fantastiskt sätt att påverka ditt humör på. Med den otroliga mängd stilar och varianter som finns, kan du alltid hitta något som passar för hur du känner dig eller hur du skulle vilja må. Popmusik är ofta glad, lätt och uppmuntrande vilket lättare får oss att må bra och bli uppiggade, något som också är en av anledningarna till att den här musikstilen är så omtyckt och populär. Ibland när vi känner oss nedstämda kanske popmusik inte alltid är det första vi tänker på för att må bättre, men det är faktiskt ingen dum idé att försöka då hjärnan är relativt lätt att lura åt det håll vi vill. Le även om du inte vill – snart nog så kommer du att känna dig lite lättare till mods. Det är värt att försöka, så sätt igång radion eller leta upp närmaste låtlista, börja dansa och känn humöret förbättras.

kalle