Popmusik och mode

Popmusik är en av världens mest populära och omtyckta musikstilar. Sedan popmusikens intåg har denna typ av populär musik inte bra spridit glädje utan även haft stor inverkan på både konst och mode. Som bekant hämtar modedesigner inspiration från kulturella och sociala rörelser men kändisar har också en enorm påverkan på mode och det är inte ovanligt att deras stilar blir modetrender. Faktum är att popstjärnor ofta blivit modebranschens trendsättare.

Abba

Den svenska gruppen Abba slog igenom internationellt under 70-talet och kallades det svenska ”popundret”. Trots sina enorma framgångar på världsscenen blev dom aldrig några trendsättare på modescenen. Redan under deras storhetstid ansågs deras scenkläder att vara något underliga och kanske till och med ”dålig smak”. Som tur var struntade fansen och publiken i vilka scenkläder det svenska bandet hade på scenen eftersom de kom till konserten för att höra musiken.

Musik påverkar mode

Musik och mode hör ihop och alla vet att vissa klädstilar hör ihop med den musik de spelar eller lyssnar till. Det är svårt att säga vilken musik som påverkar modet mest men man kan lugnt påstå att musiker och deras klädstilar har satt modetrender genom årtionden. Oavsett vilken musik du gillar kommer du att hitta trendiga och snygga jackor till riktigt bra pris hos NA-KD online. Med ett brett sortiment av olika stilar, klassiska eller formella jackor, eleganta eller sportiga jackor kommer du garanterat hitta din favorit. NA-KD erbjuder inte bara jackor från deras eget varumärke men även jackor från stora varumärken såsom MANGO, Samsø & Samsø och Calvin Klein. Givetvis får alla kunder hos NA-KD fri frakt samt fri retur på sina köp.

Dagens popikoner

Bakom dagens största hits finns låtskrivare och producenter som bland annat svenska Max Martin samt Shellback och Jörgen Elofsson. Men bakom design och mode för popartister finns ofta kända designers som exempelvis Madonnas unika konformade BH från Jean Paul Gaultier. Därmed inte sagt att denna BH blev en modetrend men den blev dock oförglömlig.

Flera popstjärnor har insett att de kan producera en egen klädlinje genom sitt kändisskap. Stjärnor som gett sig in i modebranschen är exempelvis Gwen Stefani, Jennifer Lopez, Miley Cyrus, Rihanna, Katy Perry, Fergie och Jay-Z. Jessica Simpson är en sångerska som lyckats nå stora framgångar och har över 650 butiker i USA med prisvänliga modekläder.

Modeskapare

Lady Gaga är en sensationell popstjärna som inte är rädd för att visa en skarp och ibland provocerande modestil. Flera stora designers som exempelvis Marc Jacobs och Alexander McQueen har inspirerats av hennes unika stilar och visar detta i deras kollektioner.

En del rockstjärnor har skapat modetrender som även smittat av sig till popmusiken som exempelvis Nirvanas Kurt Cobain. Med sin enkla stil, rippade jeans samt rutiga skjortor, gav Cobain många inspirationen att klä sig upproriskt oavsett om det handlar om klänningar eller vanliga jeans. Det är inte förvånande att han fortfarande inspirerar musiker, designers och mode. Det finns ett symbiotiskt förhållande mellan mode, trender och popstjärnor. Flera sångare och band har lyckats med konstarten att ändra modet under ett helt årtionde.

kalle