Gör musik i din Macbook pro 13

Musiklandskapet ser inte längre ut som det en gång gjorde. Idag kan faktiskt vem som helst göra sin egen musik och även publicera den så att andra kan ta del av den. Med bara en bra dator som macbook pro 13 kan du faktiskt själv börja göra musik redan idag.

Skivbolag är inte längre nödvändiga

Har du alltid drömt om en popkarriär, men lagt de drömmarna på hyllan eftersom det verkar så svårt att bli signad av ett skivbolag? Då bör du tänka om. Med dagens nya musiklandskap kan du ge ut egen musik utan skivbolag både snabbt och enkelt. Här kan du läsa mer om dagens popmusik och hur den ser ut.

För att kunna ge ut musik behöver du ju emellertid också spela in sådan. Har du en bra dator, till exempel en Macbook pro 13 är det inte speciellt svårt.

Så spelar du in egen musik

Funderar du på hur du ska få tillgång till en studio för att kunna spela in din egen musik? Vad skulle du då säga om du fick veta att det går lika bra att göra i ditt eget hem? Allt du behöver är ett musikstudioprogram till din dator. Många väljer till exempel GarageBand, ett program som har allt du behöver för att kunna göra din egen musik. Här kan du både välja att använda ljud ur ljudbiblioteket, men även spela in egna ljud. Programmet har också förinställningar för både gitarr och sång. För att du ska kunna spela in musiken behöver du också kunna ta upp ljudet på ett bra sätt. Idag finns mängder med mikrofoner som går att koppla till din Mac. Det kan vara smart att börja med en billigare modell och sedan avancera om du verkligen får upp intresset för att göra musik. Botanisera bland all spännande teknik som finns för att både lyssna på och spela in musik.

Hitta din inspiration

När det är dags att skrida till verket och spela in behöver du ju naturligtvis också inspiration. Lär dig gärna lite om popmusikens historia för att hitta nya infallsvinklar och hitta ditt sound. Titta även gärna extra på den svenska pophistorien och ta inspiration från till exempel giganter som ABBA. Vissa är skeptiska till att det är så enkelt att släppa musik numer och förespråkar skivor, det vill säga musik på det sättet som det såg ut förr. Bakåtsträvarna kommer nog emellertid inte att vinna den här kampen eftersom de nya möjligheterna att göra musik leder till ett mycket rikare och mer spännande utbud.

kalle